T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Güvenilir Gıda Ve Hijyen Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 7.11.2019

Bilindiği üzere 5996 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personellerini gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitim almalarını sağlamaları gerekmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızla İlimizde faaliyet gösteren Bakkallar ve Bayiler Odası ile yapılan protokol gereği Gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinde görev yapan işletme çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri verilmektedir.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 24 ve 31 Ekim 2019 tarihinde yapılan eğitimlere 148 işletme çalışanı katılmış olup katılımcılara Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü elemanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Vildan GENÇER ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Celal UĞUZ tarafından gıda mevzuatı, TGK ekmek tebliği, gıdalarda riskler/bulaşma yolları, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, gıda enfeksiyon ve zehirlenmeleri konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ayrıca işletme çalışanlarına Ziraat Mühendisi Mutlu KELEŞ tarafından İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım hakkında da bilgilendirme yapıldı.

2019 yılı içerisinde 290 işletme çalışanına Hijyen Eğitimi verilmiş olup, Gıda işletmeleri çalışanlarına yönelik yapılan hijyen eğitimlerine devam edilecektir.