T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İlimizde Gıda Denetim Seferberliği…

Yayın Tarihi : 3.12.2019

Bakanlığımızca 25-30 Kasım 2019 tarihlerinde gıda denetim seferberliği başlatılmış ve ilimizde de yoğun olarak uygulanmıştır.

Bu amaçla zaman zaman İl Müdürünün katılımıyla da bir hafta boyunca her gün farklı bir sektörde faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik eş zamanlı denetimler gerçekleştirilmiştir. Denetimlerde ilimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üretim tesisleri, unlu mamuller üretimi, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, kasap, şarküteri, market, eğitim kurumu kantin ve yemekhaneleri, lokanta, restoran alanında faaliyet gösteren 137 gıda işletmesinde resmi kontroller gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde uyarılar yapılmış ve uygunsuzluk tespit edilen işyerlerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli yasal yaptırımlar uygulanmıştır.

Bakanlığımıza bağlı 81 İl Müdürlüğü ve ilçe teşkilatlarında görevli gıda kontrol görevlilerince yürütülen resmi kontroller risk esaslı denetim sıklığı, ihbar, şikayet, Alo 174 Gıda Hattı, gıda kaynaklı hastalık, CİMER, İl yıllık ve Bakanlık gıda kontrol planları vb. gereğince tüm yıl boyunca aralıksız olarak devam etmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde bugüne kadar 3.006 denetim gerçekleştirilmiştir.