T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

1245 öğrenciye “Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları Ve İsraf" eğitimi verildi

Yayın Tarihi : 5.12.2019

Tarım ve Orman Bakanlığımızın "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsraf" konulu eğitim planı doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce eğitim verilmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında Bartın Merkez ve ilçelerde olmak üzere 7 okulda gerçekleştirilen eğitimlerde 593 öğrenciye bilgilendirme yapılmıştır.

Okul idarecilerinin ve öğretmenlerin de bulunduğu eğitimlerde Gıda ve Yem Şube Müdürü Celal UĞUZ, Gıda Yüksek Mühendisi Vildan GENÇER ve Veteriner Hekim Neşe YILDIRIM tarafından güvenilir gıda, hijyen, gıda hijyeni, zararlı mikroorganizmaların gıdalara bulaşma yolları, gıda zehirlenmeleri, Alo174 gıda hattı, gıda etiket bilgileri, gıda kayıpları ve israfı konuları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca öğrencilere evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması, gıda çeşitliliğine önem verilmesi, kahvaltının önemi ve gerekliliği gibi konularda anlatılmıştır.

Bu amaçla bahar döneminde verilen eğitimlerle birlikte 2019 yılında Bartın Merkez ve ilçelerde toplam 1.245 öğrenciye Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları Ve İsraf" eğitimi verilmiştir.