T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı Eğitimleri Verildi

Yayın Tarihi : 4.03.2020

Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, İl Müdürlüğümüz tarafından üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik okullarda "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf " konulu eğitimler gerçekleştirilmiştir.

Eğitimlerde öğrencilere güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında ve gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatılmış. Ayrıca gıda kayıpları ve israfı hakkında da bilgiler verilerek farkındalık oluşturulması sağlanmıştır. Eğitimler Merkez, Amasra, Ulus ve Kurucaşile ilçelerinde olmak üzere 7 okulda gerçekleştirilmiş ve eğitimlere toplam 716 öğrenci katılmıştır.

Eğitimler İl Müdürlüğümüzde görevli Gıda Mühendisi Vildan GENÇER, Veteriner Hekim  Neşe YILDIRIM ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili ve  Gıda Mühendisi Celal UĞUZ tarafından verilmiştir. Eğitimlere 2020 yılı içerisinde devam edilecektir.