T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

GIDA HİJYEN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayın Tarihi : 19.03.2021

Tarım ve Orman Bakanlığınca 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda Hijyen Yönetmeliğini 21. Maddesi 1. fıkrasının (a) bendi "Gıda işletmecisi, Gıda işinde çalışan personelin yaptıkları işin gerektirdiği gıda hijyeni konularında kontrol edilmelerini ve bilgilendirilmelerini ve/veya eğitilmelerini sağlar" gereğince gıda işletmelerinde çalışan personellerin eğitimleri yapılmaktadır.


          Bu kapsamda Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve Bartın Bakkallar ve Bayiler Odasının koordinasyonu ile 18.03.2021 tarihinde Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde yer alan Kültür Merkezi salonunda gıda satış ve toplu tüketim faaliyeti gösteren işletmelerde çalışan personelden oluşan 100 katılımcıya eğitim düzenlendi. Eğitim sonunda katılımcılara Gıda Hijyen Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir.

Eğitim toplantısında Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜRKMEN , Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden Gıda Mühendisi Celal UĞUZ ve Ziraat Yüksek Mühendisi Vildan GENÇER tarafından konu ile ilgili sunumlar yapıldı.

  
         Eğitimde hijyen ve sanitasyonla ilgili temel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, , el yıkama maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, koronavirüs tedbirleri hakkında bilgiler verildi.