T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü

Yayın Tarihi : 21.11.2022

Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği ve Balıkçılık Forumu tarafından Yeni Delhi'de 1997'de kabul edilen "21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü", hakkında mesaj paylaşan İl Müdürü Yasin ÖNDER, dünyada her geçen gün artan insan nüfusu ile birlikte gıda ihtiyacının da arttığı ve bu nedenle gıda ihtiyacının karşılanmasında en büyük potansiyel kaynak olarak görülen balığın daha fazla tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. İl Müdürü Yasin ÖNDER, balıkta, başta Fosfor olmak üzere İyot, Demir ve Kalsiyum gibi madensel tuzlar ve A, D ve B12 vitaminleri bulunmakta olduğunu ve bu nedenle de balığın sofralarımızda daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Kişi başına düşen balık tüketiminde ülkemizin Avrupa ülkelerine göre çok geride olduğunu, bunun teşvik edilmesi için Bakanlığımız tarafından balık tüketimine büyük önem verildiğini belirten  İl Müdürü Yasin ÖNDER günümüzde kamuoyunda yer alan uluslararası çevre konferanslarının başlıca gündem maddelerinden birinin denizler, iç sular, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanılması olduğunu belirtti. İl Müdürü Yasin ÖNDER mesajında su kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması başta balıkçıların olmak üzere hepimizin toplumsal görevidir diyerek, balığın insan beslenmesindeki önemine de vurgu yaptı.

           "Doğayı koru ve sağlık için balık tüket" sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan İl Müdürü Yasin ÖNDER,  ''Amacımız gelecek nesiller için sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve insanlar için son derece sağlıklı besin kaynağı olan balığın daha fazla tüketilmesini sağlamak" diye konuştu.