ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BARTIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
      • CEVDET AKYÜZ
      • EROL AKSOY
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
    • AVUKAT
    • SİVİL SAVUNMA UZMANI
    • DÖNER SERMAYE
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • KALİTE STANDARDI
    • MİSYON - VİZYON
    • KALİTE POLİTİKASI
  • BİLGİ KAYNAKLARI
    • BRİFİNGLER
    • TARIM STRATEJİ BELGESİ
    • ÜRÜN DESENİ
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • ALO 174 GIDA HATTI
    • ALO 180 TİMER
    • KÜPE SORGULAMA
    • METEOROLOJİ
    • GÜBRELEME REHBERİ
  • FAALİYETLER
    • İL YAYIM PROGRAMI
    • ULUSAL BASINDA ÇİFTÇİLERİMİZ
    • ÇİFTÇİ EĞİTİM KURSLARI
  • YETİŞTİRİCİLİK BİLGİLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • HAYVANCILIK
    • BALIKÇILIK
    • TARIM TAKVİMİ
    • ÜRÜN ÇEŞİT KATALOĞU
  • BARTIN
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksBartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü

21.11.2022 / Gösterim Saysı : 1063 / Arşiv

​

Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği ve Balıkçılık Forumu tarafından Yeni Delhi'de 1997'de kabul edilen "21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü", hakkında mesaj paylaşan İl Müdürü Yasin ÖNDER, dünyada her geçen gün artan insan nüfusu ile birlikte gıda ihtiyacının da arttığı ve bu nedenle gıda ihtiyacının karşılanmasında en büyük potansiyel kaynak olarak görülen balığın daha fazla tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. İl Müdürü Yasin ÖNDER, balıkta, başta Fosfor olmak üzere İyot, Demir ve Kalsiyum gibi madensel tuzlar ve A, D ve B12 vitaminleri bulunmakta olduğunu ve bu nedenle de balığın sofralarımızda daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Kişi başına düşen balık tüketiminde ülkemizin Avrupa ülkelerine göre çok geride olduğunu, bunun teşvik edilmesi için Bakanlığımız tarafından balık tüketimine büyük önem verildiğini belirten  İl Müdürü Yasin ÖNDER günümüzde kamuoyunda yer alan uluslararası çevre konferanslarının başlıca gündem maddelerinden birinin denizler, iç sular, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanılması olduğunu belirtti. İl Müdürü Yasin ÖNDER mesajında su kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması başta balıkçıların olmak üzere hepimizin toplumsal görevidir diyerek, balığın insan beslenmesindeki önemine de vurgu yaptı.

           "Doğayı koru ve sağlık için balık tüket" sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan İl Müdürü Yasin ÖNDER,  ''Amacımız gelecek nesiller için sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve insanlar için son derece sağlıklı besin kaynağı olan balığın daha fazla tüketilmesini sağlamak" diye konuştu.


Son Haberler

  • 2023 Üretim Yılı İçin Çks Ürün Güncelleme Başv ...
  • Türkiye Yüzyılında Tarım Ve Orman Vizyonu Topl ...
  • Akçamescit Hayvan Pazarı Yer Teslimi Yapıldı
  • Dünya Gıda Gününü Kutladık
  • Uzman Eller Projesinin Sözleşmeleri İmzalandı

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü Gölbucağı Mah. 560. Sokak No:10 Merkez/BARTIN

  • Telefon : 0378 227 02 23

  • Faks : 0378 227 12 52

  • E-Posta : bartin@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​