ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BARTIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
      • CEVDET AKYÜZ
      • EROL AKSOY
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
    • AVUKAT
    • SİVİL SAVUNMA UZMANI
    • DÖNER SERMAYE
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • KALİTE STANDARDI
    • MİSYON - VİZYON
    • KALİTE POLİTİKASI
  • BİLGİ KAYNAKLARI
    • BRİFİNGLER
    • TARIM STRATEJİ BELGESİ
    • ÜRÜN DESENİ
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • ALO 174 GIDA HATTI
    • ALO 180 TİMER
    • KÜPE SORGULAMA
    • METEOROLOJİ
    • GÜBRELEME REHBERİ
  • FAALİYETLER
    • İL YAYIM PROGRAMI
    • ULUSAL BASINDA ÇİFTÇİLERİMİZ
    • ÇİFTÇİ EĞİTİM KURSLARI
  • YETİŞTİRİCİLİK BİLGİLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • HAYVANCILIK
    • BALIKÇILIK
    • TARIM TAKVİMİ
    • ÜRÜN ÇEŞİT KATALOĞU
  • BARTIN
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksBartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bitkisel Üretim

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMALARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

​

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMALARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Kullanacağınız Bitki Koruma Ürünlerini mutlaka yetkili kişilerce yazılacak REÇETE ile Bitki Koruma Ürünleri Bayisinden alınız.   
2- Bitki Koruma Ürünlerini kullanmadan önce ambalajların üzerindeki etiketi ve prospektüsü dikkatle okuyunuz.
3- İlaçları hazırlarken elinizi sokarak karıştırmayınız.
4- Önerilen doza mutlaka uyulmalıdır.
5-  Etiketinde yazılı kültür bitkisinden başkasına kesinlikle kullanılmamalıdır.
6- İlaçlama esnasında maske, gözlük, lastik eldiven kullanınız.
7- İlaçlama için uygun alet ve ekipman seçilmelidir.
8- Hiçbir zaman boş depoya önce ilaç konulmamalıdır.
9- İlaçlar uygulamaya hazırlanırken; mutlaka başka bir kapta bir miktar su ile bir ön karışım hazırlanmalı, daha sonra bu ilaçlı su içerisinde bir miktar su bulunan ilaçlama aletinin deposuna dökülmeli üzeri su ile tamamlanmalıdır.
10- İlaçlama yaparken yemek yemeyiniz. Su ve sigara içmeyiniz. İş bittikten sonra ellerinizi ve yüzünüzü bol su ile yıkayınız.
11- İlaçlama esnasında rüzgârın mutlaka arkanızdan esmesine dikkat ediniz. İlaçların sis bulutu içine girmeyiniz. Bunları teneffüs etmeyiniz.
12- Aşırı sıcak, yağışlı ve rüzgârlı havalarda ilaçlama yapmayınız.
13- İlaçlama sırasında ilaçlanan meyve ve sebzeden asla yemeyiniz ve bunları kimseye yedirmeyiniz.
14- Meyve ve sebzeyi son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken günden önce hasat etmeyiniz. Erken hasat edilenleri yemeyiniz. Yiyenleri uyarınız.
15- Kullandığınız Bitki Koruma Ürünlerine ait boş ambalaj, kutu, şişe v.s. yi çevreye atmayınız.
16- Bitki Koruma Ürünlerini çocukların ulaşamayacağı yükseklikte kapalı ve kilitli özel bir dolap içinde saklayınız.
17- Bitki Koruma Ürünlerini yenilecek ve içilecek gıda maddelerinin yanına koymayınız.
18- İlaçlama başlamadan çevrede bulunan arıcılar ve hayvan sahipleri uyarılarak önlem almaları sağlanmalıdır.
19- Bitki Koruma Ürününü kullanırken baş dönmesi, bulantı, göz kararması gibi belirtiler hissederseniz uygulamaya hemen son veriniz.
20- Zehirlenme belirtisi olan üreticiler ilaç ambalajını yanına alarak en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir.
21- Hazırlanan ilaç depoda uzun süre bekletilmemelidir,
22- Zehirlenme durumunda Ulusal Zehir Merkezi (UZEM) 114 nolu telefonu arayınız. Zehirlenen şahsı en yakın doktora ilacın ambalajı, etiketi ve prospektüsü ile birlikte götürünüz.
23- İlaçlama sonrası ilaçlama aleti muhakkak temizlenmelidir.


Meyve Yetiştiriciliği

Ceviz Yetiştiriciliği

Ahududu - Böğürtlen Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği

Erik Yetiştiriciliği

Kiraz Yetiştiriciliği

Elma Ağaçlarında Seyreltme

Meyve Bahçelerinde Sulama

Armut Yetiştiriciliği

Sebze Yetiştiriciliği

Bamya Yetiştiriciliği

Biber ve Fasulye Yetiştiriciliği

Domates ve Hıyar Yetiştiriciliği

Kapya Biber Yetiştiriciliği

Yem Bitkileri Yetiştiriciliği

Silajlık Mısır Tarımı

Yonca Tarımı

Fiğ Tarımı

İlk Adım İtalyan Çimi

Yemde İlk Adım; Süt Otu Yayım Projesi

Fındık Yetiştiriciliği

Fındığın Beslenme Açısından Önemi

Fındık Tarımı

Fındık Bahçesi Tesisi ve Dikim Sistemleri

Fındıkta Budama

Fındıkta Gübreleme

Fındıkta Gübreleme Amaçlı Toprak ve Yaprak Örneklerinin Alınması

Fındığın Depolanması

Fındık Alımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Fındık Külleme Hastalığı

Fındık Kozalak Akarı ve Mücadele Yöntemleri

Amerikan Beyaz Kelebeği

Fındık Bakteriyel Yanıklık Hastalığı

Fındık Dal Kanseri

Fındık Gal Sineği

Fındık Koşnilleri

Fındık Kozalak Akarları

Fındıkta Aflatoksin

Fındıkta Külleme Hastalığı

Fındıkta Yaprak Deleni

Kök Çürüklüğü Hastalıkları

Fındık Yeşil Kokarcası

Mantar Yetiştiriciliği

Kayın (İstiridye) Mantarı Yetiştiriciliği


Kenevir ve Lif Bitkileri Yetiştiriciliği

​Kenevir Yetiştiriciliği

Keten Yetiştiriciliği

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü Gölbucağı Mah. 560. Sokak No:10 Merkez/BARTIN

  • Telefon : 0378 227 02 23

  • Faks : 0378 227 12 52

  • E-Posta : bartin@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​