Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BARTIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • CEVDET AKYÜZ
    • EROL AKSOY
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    ŞUBE MÜDÜRLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
    BİRİMLER
    • AVUKAT
    • SİVİL SAVUNMA VE SEFERBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON - VİZYON
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
    KÜPE SORGULAMA
    DÖNER SERMAYE SİSTEMİ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    YETİŞTİRİCİLİK BİLGİLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • HAYVANCILIK
    • BALIKÇILIK
    • TARIM TAKVİMİ
    • ÜRÜN ÇEŞİT KATALOĞU
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    İL YAYIM PROGRAMI
  • BASIN
    BARTIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksBartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Menu
Bitkisel Üretim

​

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMALARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Kullanacağınız Bitki Koruma Ürünlerini mutlaka yetkili kişilerce yazılacak REÇETE ile Bitki Koruma Ürünleri Bayisinden alınız.   
2- Bitki Koruma Ürünlerini kullanmadan önce ambalajların üzerindeki etiketi ve prospektüsü dikkatle okuyunuz.
3- İlaçları hazırlarken elinizi sokarak karıştırmayınız.
4- Önerilen doza mutlaka uyulmalıdır.
5-  Etiketinde yazılı kültür bitkisinden başkasına kesinlikle kullanılmamalıdır.
6- İlaçlama esnasında maske, gözlük, lastik eldiven kullanınız.
7- İlaçlama için uygun alet ve ekipman seçilmelidir.
8- Hiçbir zaman boş depoya önce ilaç konulmamalıdır.
9- İlaçlar uygulamaya hazırlanırken; mutlaka başka bir kapta bir miktar su ile bir ön karışım hazırlanmalı, daha sonra bu ilaçlı su içerisinde bir miktar su bulunan ilaçlama aletinin deposuna dökülmeli üzeri su ile tamamlanmalıdır.
10- İlaçlama yaparken yemek yemeyiniz. Su ve sigara içmeyiniz. İş bittikten sonra ellerinizi ve yüzünüzü bol su ile yıkayınız.
11- İlaçlama esnasında rüzgârın mutlaka arkanızdan esmesine dikkat ediniz. İlaçların sis bulutu içine girmeyiniz. Bunları teneffüs etmeyiniz.
12- Aşırı sıcak, yağışlı ve rüzgârlı havalarda ilaçlama yapmayınız.
13- İlaçlama sırasında ilaçlanan meyve ve sebzeden asla yemeyiniz ve bunları kimseye yedirmeyiniz.
14- Meyve ve sebzeyi son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken günden önce hasat etmeyiniz. Erken hasat edilenleri yemeyiniz. Yiyenleri uyarınız.
15- Kullandığınız Bitki Koruma Ürünlerine ait boş ambalaj, kutu, şişe v.s. yi çevreye atmayınız.
16- Bitki Koruma Ürünlerini çocukların ulaşamayacağı yükseklikte kapalı ve kilitli özel bir dolap içinde saklayınız.
17- Bitki Koruma Ürünlerini yenilecek ve içilecek gıda maddelerinin yanına koymayınız.
18- İlaçlama başlamadan çevrede bulunan arıcılar ve hayvan sahipleri uyarılarak önlem almaları sağlanmalıdır.
19- Bitki Koruma Ürününü kullanırken baş dönmesi, bulantı, göz kararması gibi belirtiler hissederseniz uygulamaya hemen son veriniz.
20- Zehirlenme belirtisi olan üreticiler ilaç ambalajını yanına alarak en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir.
21- Hazırlanan ilaç depoda uzun süre bekletilmemelidir,
22- Zehirlenme durumunda Ulusal Zehir Merkezi (UZEM) 114 nolu telefonu arayınız. Zehirlenen şahsı en yakın doktora ilacın ambalajı, etiketi ve prospektüsü ile birlikte götürünüz.
23- İlaçlama sonrası ilaçlama aleti muhakkak temizlenmelidir.


Ceviz Yetiştiriciliği

Ahududu - Böğürtlen Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği

Erik Yetiştiriciliği

Kiraz Yetiştiriciliği

Elma Ağaçlarında Seyreltme

Meyve Bahçelerinde Sulama

Armut Yetiştiriciliği

Bamya Yetiştiriciliği

Biber ve Fasulye Yetiştiriciliği

Domates ve Hıyar Yetiştiriciliği

Kapya Biber Yetiştiriciliği

Silajlık Mısır Tarımı

Yonca Tarımı

Fiğ Tarımı

İlk Adım İtalyan Çimi

Yemde İlk Adım; Süt Otu Yayım Projesi

Fındığın Beslenme Açısından Önemi

Fındık Tarımı

Fındık Bahçesi Tesisi ve Dikim Sistemleri

Fındıkta Budama

Fındıkta Gübreleme

Fındıkta Gübreleme Amaçlı Toprak ve Yaprak Örneklerinin Alınması

Fındığın Depolanması

Fındık Alımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Fındık Külleme Hastalığı

Fındık Kozalak Akarı ve Mücadele Yöntemleri

Amerikan Beyaz Kelebeği

Fındık Bakteriyel Yanıklık Hastalığı

Fındık Dal Kanseri

Fındık Gal Sineği

Fındık Koşnilleri

Fındık Kozalak Akarları

Fındıkta Aflatoksin

Fındıkta Külleme Hastalığı

Fındıkta Yaprak Deleni

Kök Çürüklüğü Hastalıkları

Fındık Yeşil Kokarcası

Kayın (İstiridye) Mantarı Yetiştiriciliği


​Kenevir Yetiştiriciliği

Keten Yetiştiriciliği

İLETİŞİM

    Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü Gölbucağı Mah. 560. Sokak No:10 Merkez/BARTIN

  • Telefon : 0378 227 02 23

  • Faks : 0378 227 12 52

  • E-Posta : bartin@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI